9.12.2016

MOSKOVA RÖNESANS HOLDİG’E EMANET

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin en önemli projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti. Rusya Başbakanı Medvedev, Comcıty Proje
MOSKOVA RÖNESANS HOLDİG’E EMANET

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinin en önemli projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti. Moskova’nın en büyük ve en prestijli iş ve ticaret merkezlerinden biri olan Comcity Projesi, şehrin yeni büyüyen bölümünde adeta yeni bir şehir kuruyor. Başbakan Medvedev, Comcity şantiyesini Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte ziyaret ederek, projenin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı.

Rusya’nın en büyük yabancı inşaat şirketi olan Rönesans Holding’in bu ülkedeki projeleri hız kesmiyor. Moskova’nın yeni yerleşim bölgesinde yer alan ve çok amaçlı iş ve ticaret merkezi olarak hizmet verecek olan Comcity şantiyesi, 20 Ağustos 2014 tarihinde Rusya’nın önemli iki ismine ev sahipliği yaptı. Moskova’nın yeni büyüyen bölümü ile bizzat ilgilenen Rusya Başbakanı Dmitry  Medvedev ile Moskova Belediye Başkanı Sergey  Sobyanin’in ziyaretleri sırasında Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol hazır bulundu.

Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Düzyol, projeyle ilgili bilgi verirken, 4 aşamadan oluşan projenin, 196 bin metrekarelik alanda inşa edilen ilk aşamasının, 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.Düzyol, “Rönesans olarak Moskova bölgesinde, Comcity projesinin yanı sıra, 12 ayrı projemiz bulunuyor. Rusya’nın kalbi Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde inşaatını gerçekleştirdiğimiz projelerinden olan iki farklı kule yatırımımız ise son hızla devam ediyor. Rönesans Holding’in kendi yatırımı olan bu proje, 1,3 milyar dolara mal olacak” dedi.

Moskova Çevre Yolu (MKAD) ile çevrili Moskova’nın dışında mikro bölgeler (yerleşim bölgeleri) bulunuyor. Rusya Başbakanı Medvedev, söz konusu bölgelerin Moskova’ya katılması için alınan kararı bizzat 2011 yılında imzalayan isim. Rönesans Holding’in inşa ettiği Comcity ise eski şehre katılacak olan bu bölgede yer alıyor.Medvedev’in bölgedeki gelişmeleri görmek için şantiye ziyareti yaptığı Comcity Projesi tam 430 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir proje.Tamamlandığında 11 ofis binası, alışveriş ve yaşam merkezi, otel, spor merkezi, çocuk oyun alanı, restoranlar, bankalar gibi birçok yapıyı bünyesinde barındıracak ‘A sınıfı çok amaçlı bir iş ve ticaret merkezi projesi’ olan proje 4 aşamadan oluşuyor.

Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan birinci aşama 196 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Bu aşama, ofis binaları, yeraltı alışveriş merkezi ve yaşam alanı, bir fitness merkezi, bir otel kompleksi, bir çocuk yuvası çok sayıda banka ve restoran inşaatını kapsıyor. Daha sonraki aşamalarda ise yine A+ ofis binaları inşa edilecek. Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak bu dev kompleks, Rostelecom gibi Rusya’nın önemli firmalarına da ev sahipliği yapacak. Vnukova Havaalanı yolu üzerinde olması nedeniyle stratejik konuma sahip olan proje ayrıca çevreci bir yatırım olarak da tasarlandı. Rusya’da bu tarz yapılarda pek de rastlanmayacak şekilde yeşillendirme alanına sahip olan ve rakip yatırımlara göre oturum alanının önemli kısmı peyzaja ayrılan Comcity Projesi, çevreci binalar için verilen LEED Sertifikası’nı almayı hedefliyor.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<