9.12.2016

UĞUR DUMANKAYA “EKONOMİK DENGELER DEĞİŞEBİLİR”

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya,”Dünya çapındaki dalgalanma Türkiye’de de döviz kurlarında artışa sebep oldu ve Borsa İstanbul’da da bir miktar kayıp yaşandı.”dedi.
UĞUR DUMANKAYA “EKONOMİK DENGELER DEĞİŞEBİLİR”

“Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya”, ”Dünya çapındaki dalgalanma Türkiye’de de döviz kurlarında artışa sebep oldu ve Borsa İstanbul’da da bir miktar kayıp yaşandı.” dedi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler, ülkemizdeki erken seçim, döviz kurlarındaki artış ve Türkiye piyasalarının verdiği tepkileri değerlendirdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Çin, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda ve Asya bölgesinde Çin’in öncülüğünde yaşanabilecek bir olumsuzluk haliyle Avrupa’dan Pasifik’e tüm dünyayı etkileyebiliyor. Çin hisselerinde yaşanan değer kaybının hızlanması ve Çin merkezli oluşabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişeleri nedeniyle riskli varlıklardan çıkışlar dünya borsalarında önemli kayıplara sebep oldu.” Dedi.

Dumankaya, “Siyasi belirsizlik ve erken seçim kararı ile hafif bir tırmanışa geçen Euro ve Dolar, küresel piyasalarda yaşanan değişimler neticesinde tırmanışını hızlandırdı. Bu noktada Çin merkezli yaşanabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişesinin riskli varlıklardan çıkışları artırması önemli bir etken oldu.” Değerlendirmesinde bulundu.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Türkiye’de var olan mevcut siyasi ve ekonomik durumda, erken seçim de dâhil olmak üzere tüm siyasi, ekonomik ve jeopolitik riskler, piyasalar tarafından satın alınmıştı. Dolayısıyla mevcut durumlarda her üç yönde de radikal sıçramalar olmazsa piyasalar seçim dönemine kadar daha az dalgalı şekilde seyir gösterebilir. Ancak hafta sonu Çin’den gelen haberlerin Asya ve dünya borsalarını etkilemesi ve dövizin artışı dalga boyunu ve mevcut dengeleri değiştirebilir.” Diye konuştu.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<