9.12.2016

KUZU GRUP “MÜTEKABİLİYET’E YENİLEME LAZIM”

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması çalıştayını değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, etkinliğin sektörün gelecek hedefleri için olumlu bir adım olduğunu
KUZU GRUP “MÜTEKABİLİYET’E YENİLEME LAZIM”

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması çalıştayını  değerlendiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, etkinliğin sektörün gelecek hedefleri için olumlu bir adım olduğunu söyledi. Gayrimenkul  alanında yapılan düzenlemelerin son yıllarda yabancı yatırımcıya  Türkiye’yi daha cazip hale getirdiğine vurgu yapan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ancak düzenlemelerdeki eksikliklerin de bir an önce tamamlanmasına işaret etti. “Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu” ayrıca, son 3 yılda önemli ivme kazandıran Mütekabiliyet Yasası’nın güncel gelişmeler ışığında ‘konut satın alana vatandaşlık ya da oturum hakkı’ gibi verilecek yeni teşviklerle yenilenmesi gereğine vurgu yaptı.

Özen Kuzu, “Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri olarak bunu hayata geçirme konusunda kolları sıvadık. Dün başlayan "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" çalıştayında öncelikle Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Türkiye’de yatırımı gözleyen Körfez ülkelerinin temsilcileri ile bire bir görüşmeler yürütüyoruz. Burada amaç projelerimizden konut satışının yanı sıra sürekli gelişim halinde bulunan Türk gayrimenkul sektöründe birlikte yatırımlara da imza atmaktır.” Diye konuştu.

Gayrimenkul’de Yabancı İlgisi Devam Ediyor!

Son yıllarda konut sektöründe önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Özen Kuzu, “Türkiye’deki yapı stokunun yüzde 80’inin yeni yönetmeliklere uygun olarak hayata geçirilmesi bu ihtiyacı özellikle şehir merkezlerinde destekleyecek bir olgu. Sadece İstanbul değil, Türkiye’de nüfusu 1 milyonun üzerinde 20 şehrin bulunması gayrimenkul sektörü için yabancı yatırımcıyı kendisine çekecek başlıca etkenler arasında bulunuyor.” Dedi. Özen Kuzu, toplam konut satışları içerisinde yüzde 2’lik payla 4.5 milyar dolar olan yabancı yatırımcı Türkiye’deki konut edinim rakamının gelecek yıllarda 20 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<