9.12.2016

KADIKÖY’DE BİNALARIN YÜZDE 75’İ YENİLENMELİ!

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, kentsel dönüşümün yalnızca, eski binaların yenilenmesi değil, kentin yeniden düzenlenmesi olduğunu söyledi. Aydoğan, ruhsat almak için 700 projeni
KADIKÖY’DE BİNALARIN YÜZDE 75’İ YENİLENMELİ!

3. İnşaat ve Konut Konferansında konuşan Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, kentsel dönüşümün yalnıza, eski binaların yenilenmesi  değil  kentin yeniden  düzenlenmesi olduğunu söyledi. Konferansın konuşmacılarından  olan Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, kentsel dönüşümü olgusunun  kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aydoğan, Kentsel dönüşüm  çalışmaları  kapsamında  her bölgenin kendine özgü sorun ve potansiyellerinin tespit edilerek, bunlara uygun dönüşüm strateji ve politikaları oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

Kadıköy’de 700 Proje Ruhsat  İçin Sırada

Aydoğan, Kadıköy’ün İstanbul Ticaret Odası’nın yaptığı bir ankete göre, en iyi yaşanılacak ilçe seçildiğini ve doğru bir kentsel dönüşümün  yapılmasını  hak ettiğini söyledi. “Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan”, Anadolu yakasının en eski  ve en fazla  nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi olan Kadıköy’ün  ulaşım bakımından avantajlı bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Aydoğan, “6306 numaralı yasaya bağlı olarak, Kadıköy ilçesinde 1.4.2014 tarihine kadar tespit edilen riskli bina sayısı 625 olmuştur.Bu  rakamlar Kadıköy’ü, riskli bina raporu olan yerleşim yerleri arasında Türkiye birincisi yapmıştır. Başka bir deyişle, Kadıköy’deki binaların yaklaşık yüzde 75’i yenilenmeyi bekliyor.” Dedi.

2012 yılında 221 ruhsat verilen Kadıköy’de, bu rakamın 2013 yılında 329’a, 2014’te 678’e yükseldiğine dikkat çeken  Aydoğan, bugün itibariyle ruhsat almak için 700 projenin de sırada beklediğine vurgu yaptı. Aydoğan, Fikirtepe’de şu an 4 emsal verildiğini ve kentsel dönüşümün başladığı  4 sene içerisinde gerek Fikirtepe’de yaşayan insanların, gerekse  anlaşma yapan müteahhitlerin mağdur olduğuna işaret etti.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<