9.12.2016

İSTİKLAL CADDESİ EN PAHALI CADDE!

Cushman & Wakefield, İstanbul Alışveriş Caddeleri raporunun ikincisini yayınladı: İstiklal Caddesi en pahalı; Bağdat Caddesi dönüşümü bekliyor. Öte yandan, 3 ana cadde’de marka sayısı ise bir önceki y
İSTİKLAL CADDESİ EN PAHALI CADDE!

Cushman & Wakefield, İstanbul Alışveriş Caddeleri raporunun ikincisini yayınladı: İstiklal Caddesi en pahalı; Bağdat Caddesi dönüşümü bekliyor. Öte yandan, 3 ana cadde’de marka sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 7 düşerek 656 oldu. Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini değerlendiren 'İstanbul Alışveriş Caddeleri' raporunun ikincisi “Cushman & Wakefield” tarafından yayınlandı. Verilere  göre, en yüksek yeni kiralama hacmi İstiklal Caddesi'nde, mağaza adedi bazında ise, Nişantaşı bölgesi en çok rağbet gören lokasyonlar oldu.

Bağdat Caddesi'nden ise, son 1 yılda 6’sı lüks ve toplam 11’i yabancı olmak üzere 49 marka çıktı. Öte yandan, 3 ana cadde’de marka sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 7 düşerek 656 oldu. Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield'ın ikincisini yayınladığı, “İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu', boşluk oranının yüzde 10’a yükseldiğini ortaya koydu. Rapora göre, İstiklal Caddesi'nin hazır giyim ve yeme-içme markaları için hala cazibe noktası olduğu vurgulandı. Öte yandan, Tünel ve Galata ise, yeni yükselen bölgeleri ve cadde varlıklarını güçlendirmeyi hedefleyen  markalar için oldukça cazip lokasyonlar  olarak değerlendiriliyor.

İstanbul Alıveriş Caddeleri Raporu Yayımlandı!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, hazırlanan rapora göre; Nişantaşı bölgesinde kiralama hacminin alan bazında %50 oranında Abdi İpekçi lokasyonunda  gerçekleştiğini ifade etti. Mağaza sayısı bakımından ilk sırada yer alan Nişantaşı'nda hem yerel, hem uluslararası 70 lüks marka bulunuyor. Raporu değerlendiren Cushman& Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, ”Kentsel yenileme ve istenilen kira bedelleri ile piyasa seviyesi arasında büyük farklar oluşması gerekçe gösterilerek, son 1 yılda 49 adet marka Bağdat Caddesi’nden çıktı. Yenileme projeleri, 49 markanın üçte birinin mevcut mağazalarından çıkmasına neden oldu.” Dedi.

Gönden, sektördeki eğilim ve dinamiklerin ana lokomotifinin kentsel yenileme projelerinin etkisine dikkat çekti. İstanbul'un alışveriş caddelerinin yerel ve uluslararası perakendeciler için stratejik öneme sahip olduğunu hatırlatan Toğrul Gönden, ”Rapor dikkatli incelendiğinde daha küçük, markalaşmamış mağazaların el değiştirdiğine işaret etmektedir. Ayrıca tüm işlemlerin 31'i mevcut markaların yeni mağazalar açarak genişlemesi ve 13'ü ise yer değiştirmeler olmuştur. 3 ana caddede toplam marka sayısı bir önceki yıla göre yüzde 7 düşüş göstererek 656 oldu. Son 1 yılda 67 marka gelirken, 113 marka çıktı. Aradaki 46 fark, perakende pazarının bir konsolidasyon eğilimine işaret etmektedir.” Dedi.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<