9.12.2016

IRAKLILAR TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIYOR!

Iraklılar, yabancılara satılan konutlarda Rusya, Almanya, Suudi Arabistan’ı geride bıraktı Gayrimenkul uzmanlarını, yeni durum karşısında yeni stratejiler geliştiriyor. Türkiye genelinde satılan konut
IRAKLILAR TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIYOR!

Iraklılar, yabancılara satılan konutlarda Rusya, Almanya, Suudi Arabistan’ı geride bıraktı Gayrimenkul uzmanlarını, yeni durum karşısında yeni stratejiler geliştiriyor. Türkiye genelinde satılan konut sayısı Temmuz ayında  geçen yıla göre yüzde 13,5 arttı.2015 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre, geçen ay 96 bin 589 konut satıldı. Yabancılara satılan konutların yüzde 37,6 artmasını değerlendiren gayrimenkul uzmanları, emlak piyasasına Irak’tan çok sayıda yeni yatırımcının girdiğini kaydediyorlar.

Rusya, Ukrayna, Japonya ile Körfez ülkelerinden gelip Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancılara hizmet veren Onursal Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, TÜİK tarafından  açıklanan rakamların, ülkemizin bölgede en güvenilir liman olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Geçen ay yabancılara 2 bin 27 konut satıldığını anımsatan Öngün, Suriye ve Irak’ta yaşananlar ile İran’ın halen devam eden ambargo süreci, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı sarsan ekonomik krizi ve Rusya’nın para biriminin değerinde yaşan sıkıntıların  etkili olduğunu söyledi.

 “Savaş bitti ama sular durulmadı”

Iraklıların konut alımlarında ilk sıraya yerleşmesinin önemine değinen Öngün, “Irak’ta fiili savaş bitse de sular bir türlü durulmadı. Ülkemiz, onlara hem fiziki hem de kültürel açıdan en yakın ülkelerden biri. Savaşın yaralarını saran Iraklılar, Türkiye’ye yatırım yapıyor. Iraklıların bu adımına biz de karşı adım atmalı, yatırım için önlerini açarak, kolaylaştırıcı ve yönlendirici formüller geliştirmeliyiz. Uzunca bir süredir izlediğimiz Irak’ı yeni açıklanan veriler ışığında B2B çalışmalar yaparak mikro düzeyde ele alacağız.” Dedi, Öngün, ayrıca, dövizde yaşanan artış nedeniyle yabancı yatırımcıların Türkiye sevdasının devam edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<