9.12.2016

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİ!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, işsizliğin azaltılması ve ekonomi için önemli katma değerler sağlayan sektörlerin desteklenmesi gerektiğine işaret etti. 2014 yılı Aralık dönemi
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİ!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, işsizliğin azaltılması bağlamında Türkiye markasına ve ülke ekonomisi için önemli katma değerler sağlayan sektörlere yapılan yatırımların artması gerektiğine dikkat çekti. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsizlik oranı 2014 yılı Aralık döneminde 3 milyon 145 bin işsiz kişi sayısı ile 10,9’a ulaştı. Dumankaya, “Türkiye, ekonomisi, kültürü, sosyal yapısı gibi özellikleri sayesinde gün geçtikçe önem arz ediyor ve etrafına güven veriyor. Bu bağlamda Türkiye markasının yükselişini göz ardı etmemek oldukça mühim. Ülke ekonomisi için önemli katma değerler sağlayan sektörlere yapılan yatırımlar ile çözülebileceğine inanıyorum.” Dedi.

Sektörler Desteklenmeli!

Uğur Dumankaya, “ülke ekonomisi için değer ortaya çıkaran sektörlere yapılan sağlıklı yatırım ve destekler ile işsizlik oranları aşağı çekilebilir. Örneğin, inşaat sektörüne yapılan her yatırım, aynı oranda istihdamı da etkiliyor. İstihdama önemli katkılar yapan sektörümüzde yaşanan olumlu bir gelişme,  yan sektörlerde de kendini gösteriyor.” diye konuştu. Dumankaya, “İşgücünün doğru yönlendirilmesi ile bizzat işsizlik oranların azaltılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu anlamda genç nüfusun ekonomik üretime dâhil edilmeli. Gerek teşvik gerekse yatırım politikaları ile desteklenen bir Türkiye markası, sadece kendi ekonomisi için değil, bulunduğu coğrafya için de değer oluşturacaktır.” Vurgusunda bulundu.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<