9.12.2016

EV DEKORASYON TÜYOLAR!

Rahat ve konforlu bir iç mekan için dekorasyonda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli detay var. Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin Kurucuları Selen Selviler Özüekren ve Barış Akgün Ö
EV DEKORASYON TÜYOLAR!

Rahat ve konforlu bir iç mekan için dekorasyonda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli detay var. Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin Kurucuları Selen Selviler Özüekren ve Barış Akgün Özüekren, bu konuda dikkat edilmesi gereken detaylar, hakkında önemli önerilerde bulundu. Buna göre, aydınlatma, dekoratif objeler, şık örtüler ile zevkinizi yansıtan renk uyumu rahat ve konforlu bir evin temel dekorasyon unsurları. Ev insanın; maruz kaldığı bütün olumsuz etkenlerden arındığı ve rahat ettiği en önemli ortamların başında geliyor.

Ev dekorasyonunun tarzı, ne olursa olsun, evde oturacak kişi ve ailesinin yaşam enerjisi ve zevklerini taşımalı. İç mekan dekorasyonlarında renk, mobilya seçimi dekoratif ürün ve aydınlatma aksesuarları bir bütünlük oluşturmalı. Karbon Görsel İletişim ve Mimarlık Hizmetleri’nin Kurucuları Selen Selviler Özüekren ve Barış Akgün Özüekren, arzu edilen ev dekorasyonuna ulaşmak için önemli ip uçları verdi:

Evinizin stili sizi yansıtsın!

Eve ilişkin ihtiyaçların belirlenmesi gerekiyor. Sıradan günlük rutin, evin fonksiyonel tasarımına önemli bir kaynak oluşturur. Dekorasyonda, sürecin bir parçası olmayı sevenlerden iseniz, evinizde aidiyet hissi yaratmalısınız. Dekorasyon düzenlemesinde eviniz sizi anlatmalı. Sanat eserleri, desenli duvar kağıtları eve kimliğinizi yansıtmanıza yardımcı olur.

Hayatınızın her “an”ını paylaşabileceğiniz mobilyaları tercih edin. Mobilyada, klasikler estetik ve tasarım açısından daha değerli. Evinizin % 60’ında ana renginizi; % 30’unda ikincil ve % 10’unda ise noktasal vurgu yapan renkleri tercih edin. Dekorasyonda, öncelikle 1 ya da birbirine uyumlu 2 ana renk seçmelisiniz.

Ana renkleri destekleyen en fazla 3-4 yardımcı renk seçmek evdeki renk paletini oluşturmanın ilk adımı.Füme, petrol rengi, haki renk, acı kahve veya beji ana renk olarak kullanabilirsiniz. Renk kullanımına ilişkin daha net bir formüle ihtiyacınız varsa; evinizin 60%’ında ana renginizi, 30%’unda ikincil renginizi ve 10%’unda ise noktasal vurgular yapabileceğiniz canlı renkler kullanabilirsiniz.

Doğru eşya kullanımı ile evinizi yaşayan bir mekana dönüştürün. Örneğin, beyaz ve açık renkli mobilyalarınızın keyfini çıkarın. Dekorasyonda, açık renkli ahşabı, beyaz renkli aksesuarlarla bütünleştirdiğiniz de, temiz ve nötr bir hava elde edersiniz.

Yaşadığınız mekanlarda aile fertlerinin buluştuğu odak noktaları yaratın. Günümüzde odaklar dağılmış görünse de gün belli zamanlarında aile için buluşma noktaları dekore edilmeli.Örneğin, mutfakta veya salonda aile bireylerinin rahatlıkla toplanabileceği alanlar oluşturulmalı. Evde kendinize boş alanlar bırakın. Öte yandan, zaman içerisinde beğendiğiniz size anlam ifade eden eşyalara yer verin.

Simetri, insan beyninin doğası gereği aradığı bir durumdur. Kanepenin yanına sehpayı veya lambader kullanarak asimetriyi yakalayabilirsiniz. Dekora ettiğimiz iç mekanın doğru biçimde aydınlatın. Doğru aydınlatılmış bir mekan, psikolojinizi en az dekorasyonu kadar etkiler. Işık yönetimini doğru yapm

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<