9.12.2016

Ev Alana Devlet Desteği!

Konut satın almak isteyenlere, devlet desteği uygulaması 26 Ağustos’ta yürürlüğe giriyor. Konut almayı destekleyen uygulamada bankada konut hesabı açarak 75 bin lira biriktirenlere devlet 15 bin lira
Ev Alana Devlet Desteği!

Konut satın almak isteyenlere, devlet desteği uygulaması 26 Ağustos’ta yürürlüğe giriyor. Konut almayı destekleyen uygulamada bankada konut hesabı açarak 75 bin lira biriktirenlere devlet 15 bin lira katkı da bulunacak. Yeni uygulama 26 Ağustos Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemeye göre, devletten ev desteği almak isteyenlerin mevduat veya katılım bankalarında mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açmaları gerekiyor.

Devlet katkısından yararlanmak isteyenlerin, bu haktan yararlanabilmeleri için planlamaları doğru yapmaları gerekiyor. Kişinin ev alacağında “devlet katkısı talebinde” bulunulması halinde, konut hesabıyla ilgili yasanın yürürlüğe girdiği 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla, müstakil bir konut tapusu bulunmaması gerekiyor. Sözkonusu devlet katkısı, ilk kez  konut alanlara verilecek ve  bu konuda bankaya beyanda bulunulacak.

Aile Çocukları Adına Hesap Açabilecek!

Konut hesabı açılırken banka ile sözleşme imzalanacak ve birden fazla hesap açtırılmayacak. Söz konusu yasadan anne-babalarda, 18 yaşından küçük çocukları için  vasi olarak konut hesabı açtırabilecekler. Ev sahibi olmayı düşünenleri teşvik etme amacında olan düzenleme, konut edinim tarihindeki birikimin yüzde 20’si oranında olacak. Katkı alma koşullarından biri de aylık ödeme tutarının 250 lira, üç aylık ödeme tutarının ise 750 liranın altına düşmemesi; aksi takdirde devlet katkısından yararlanmak mümkün olmayacak.

Devlet katkısından yararlanma koşulları :

-Türk vatandaşı olmak

-7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla konut sahibi olmamak

-Asgari üç yıl hesaba düzenli ödeme yapmak

-Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında, 7 Nisan 2015’ten sonra başka bir konut edinmemiş olmak

-Konutu aldıktan sonra en geç 6 ay içinde bankaya başvurmak

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<