9.12.2016

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN YENİ ROTASI HİNDİSTAN!

Türkiye mobilya sektörü, büyüme yolunda yeni ihracat pazarları araştırmayı sürdürüyor. Çin’e bu anlamda geçtiğimiz günlerde çıkarma yapan mobilya sektörü temsilcileri, bu kez de önemli mobilya fuarla
MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN YENİ ROTASI HİNDİSTAN!

Türkiye mobilya sektörü, büyüme yolunda yeni ihracat pazarları araştırmayı sürdürüyor. Çin’e  bu anlamda geçtiğimiz günlerde çıkarma yapan “mobilya sektörü” temsilcileri, bu kez de önemli mobilya fuarlarından birine katılmak üzere Hindistan’a gidiyor. İhracat odaklı ekonomik büyüme amacında olan mobilya sektörü, Eylül ayında Çin’in Şanghay kentinde katıldığı fuarın ardından yönünü Hindistan’a  doğru çevirdi. ‘Türkiye Mobilyası Globaldir’ mottosuyla  yürütülen  çalışmalarda Asya ülkeleri, Türkiye Mobilyası’nın yeni hedef pazarları olarak belirlendi.

Hindistan Mobilya Tüketiminde İlk 5’te!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İhracat odaklı ekonomik büyüme politikası doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak üzere  mobilya sektörü çalışmalarını sürdürüyor. Sektör rotasını, Çin’den sonra dünyanın en kalabalık nüfuslu ve henüz keşfedilmemiş pazarı olan Hindistan’a çevirdi” dedi. Hindistan pazarının  mobilya tüketiminde dünyada 5. sırada yer aldığını kaydeden Ahmet Güleç, Hindistan’ın mobilya üretiminde de  5. sırada yer aldığını söyledi.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Mumbai gibi orta ve üst gelir seviyesindeki tüketicilerin modern mobilya tüketim talebi her geçen gün artıyor. Hindistan pazarında gelecek ilk 2 yıl içerisinde ihracatçı ülkeler arasında ilk 5 ülkenin içinde yer almak olarak belirlendi. Hindistan’ın önemli ticaret merkezleri arasında olan Mumbai kentinde, 15-18 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşecek ‘Index International Interiors and Design Event’ katılımı için hazırlıklar tamamlandı ve heyecanla fuarın başlaması bekleniyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<