9.12.2016

Mobilya Seçiminiz Psikolojiniz Üzerindeki Etkili!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, dekorasyon seçimindeki renk ve mobilya düzeninin, insan psikolojisi üzerinde etkileri olduğuna dikkat çekiyor. Örneğin, sosyal veya asosyal insanların, dekorasyon
Mobilya Seçiminiz Psikolojiniz Üzerindeki Etkili!

MOSDER, yaş almış insanların klasik mobilyaları tercih ettiğini genç kesimin ise, renkli detayları olan mobilyaları tercih ettiğini belirtti. Hepimizin ayrı ve kendine özgü bir iç dünyası var. Özellikle, ev dekorasyon tercihlerimiz bu konuda bizi ele veren en önemli ayrıntı. MOSDER, evinde huzur bulmak isteyenleri, büyük masa ve ağır renkli mobilyalardan kaçınmaları konusunda uyarıyor. Ev dekorasyonu sırasında kişilerin ruh haline uygun objeler tercih etmesinin önemine vurgu yapan MOSDER, mobilyada sıcak renklerin kullanılmasının insanlara iyi geldiği kaydetti.

Dekorasyon Tercihleriniz, İç Dünyanızı Yansıtıyor!

Renklerin insan psikolojisi üzerinde önemli etkisi olduğunu anımsatan “MOSDER”, beyaz rengin insana huzur ve ferahlık hissi verdiği, kırmızı rengin güç ve heyecanı, mavi rengin bilgelik ve güveni, yeşil rengin yaşam ve ümit, turuncu rengin ise heyecan ve mutluluğu ifade ettiğini belirtti. Ev veya ofis dekorasyonunun insan psikolojisi üzerinde derin etkileri olduğuna işaret eden MOSDER, sosyal veya asosyal insanların dekorasyon seçimlerinde büyük farklılıklar olduğuna vurgu yapıyor.

Örneğin, sosyal insanlar evlerinde birilerini hatırlatan objelere yer verirken, duygusal insanlar dekorasyonda yuvarlak hatlı ve geleneksel mobilya tarzlarını tercih ediyor. Ev dekorasyonunda kullanılan mobilyaların rengi kadar tasarımları da insan psikolojisine etki edebiliyor. Öyle ki, yaş almış insanlar klasik mobilyaları tercih ederken genç insanların tercihi ise daha renkli detaylardan oluyor.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<