9.12.2016

Merkez Bankası Faiz İndirimi Satışı Arttırır!

Konut projelerinde ard arda hayata geçirilen kampanya ve merkez bankası faiz indirimi, gayrimenkul sektöründe olumlu olarak değerlendiriliyor. İnşaat firması sahiplerinin ortak değerlendirmesi, özel
Merkez Bankası Faiz İndirimi Satışı Arttırır!

Konut projelerinde ard arda  hayata geçirilen kampanya ve merkez bankası faiz indirimi, gayrimenkul sektöründe olumlu olarak değerlendiriliyor. İnşaat firması sahiplerinin ortak değerlendirmesi, özellikle Merkez Bankası faiz indiriminin satışları arttıracağı yönünde. Merkez Bankası'nın Ağustos gecelik borçlanma faizlerini yüzde 8,75'ten 8,50'ye indirmesini değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, üst üste yapılan kampanyaların  gayrimenkul satışlarına olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Söz konusu gelişmeleri piyasalara güvenin ve desteğin bir işareti olarak yorumladıklarını kaydeden Tamer Özyurt, kampanya, bankaların faiz indirimi ve hükümet desteğinin, hem yatırımcı hem de konut satıcıları için önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Gayrimenkul satışlarında artış beklediklerini belirten Tamer Özyurt, beklentilerin olumlu yönde gelişmesi nedeniyle, sektörün önümüzdeki süreçte daha iyi olacağını söyledi.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, Merkez Bankası'nın faizleri indirmesinin sektörde satışları arttıracağını kaydetti. Bilent Dündar, Emlak Konut GYO ve GYODER'in yüzde 20 peşin, yüzde 0,70 faiz ve 10 yıl vade kampanyalarına faizleri yüzde 1'in altına düşürerek destek veren bankalar sayesinde, sektörün önümüzdeki dönem daha da canlanacağını dile getirdi.

Devlet katkısıyla konut almak isteyenler açısından da faizlerin düşmesi ve konutun ulaşılabilir olmasının da önemine işaret eden  Bilent Dündar,  bundan böyle dileyen herkesin konut almak için bankalarda konut hesabı açabileceğine söyledi.Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, Merkez Bankası'nın beklentiler dahilinde 25 baz puan indirmesinin, inşaat sektörüne büyük bir hareketlilik kazandıracağını vurguladı.

Abdullah Bayram, sözkonusu kolaylıkların yalnızca konut satışlarını değil, konut üretiminden doğrudan etkilenen ve sektörün paydaşı olan  250 kadar sektörü  olumlu etkileyeceğini kaydetti. Kazananın Türk ekonomisi olacağına dikkat çeken Abdullah Bayram,  indirimlerin küçük olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, sektöre etkisinin büyük olacağına inandığını söyledi.

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkan Yardımcısı Ahmet KILIÇ, gayrimenkul sektöründe yaşanan faiz düşüşünün yükseliş ivmesini hareketlendireceğine  inandığını dile getirdi.Sektörde başlayan olumlu gelişmelerin artarak süreceğine inandığını dile getiren Ahmet Kılıç, sektörde konut satışlarının son 2 haftada artış göstermesinin bu yöndeki beklentiyi doğrular nitelikte olduğuna  vurgu yaptı.

CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan, Türkiye'deki yatırımların artması ve yeni yatırımlar noktasında faiz indiriminin oldukça önemli olduğuna işaret etti. Sektörel kampanya ve faiz indiriminin önemli bir gelişme olduğuna değinen Cafer İnan, yeni yatırımların önünü açan, piyasaya moral aşılayan adımlara ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.Merkez Bankası faiz indirimi kararını trend açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Tüm bu gelişmeler inşaat sektörüne büyük bir ivme kazandıracak. Önümüzdeki günlerde hareketli günler bizi bekliyor.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<