9.12.2016

KALİTESİZ HAVA ASTIM KRİZLERİNİ TETİKLİYOR

Ramazan ile birlikte daha fazla etkilemeye başlayan kirli hava ve buna bağlı havasızlık özellikle astım hastalarının yaşam kalitesine zarar veriyor. Astımı ve alerjik rahatsızlıkları olan hastaların k
KALİTESİZ HAVA ASTIM KRİZLERİNİ TETİKLİYOR

Temiz hava ihtiyacının özellikle kapalı mekânlarda daha fazla olduğunu dile getiren havalandırma sektörünün öncü kuruluşu AFS Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari, “İç ortam havası dış ortamdan 2-5 kat daha kirlidir. Temiz hava temini için iç ortam şartlarını bozmadan dışarıdan aldığımız havayı iyi filtre etmemiz gerekir.” diyor. Hayatımızın önemli bir bölümünü ev, ofis gibi kapalı ortamlarda geçirdiğimizi söyleyen Tari, “Yaşadığımız ortamlar iyi havalandırılmadığında aslında her gün Soma faciasında olduğu gibi havasızlık sorunu yaşıyoruz. Ani gelişen durumlarda can ve mal kaybı yaşamamak için önlem alınmalı” açıklamasında bulunuyor.

Kapalı alanlara taze hava verirken iç ortam hava kalitesi standartlarına uygun Greenguard (İç Ortam Hava Kalitesi) sertifikalı alüminyum flexible hava kanallarının tercih edilmesi konusunda uyarıda bulunan Tari, görüşlerini şöyle açıklıyor:” İç ortam hava kalitesini bozucu faaliyetlerden kaçınmalıyız. Yüksek iç ortam hava kalitesi dış ortam havasının korunmasına bağlıdır. Aksi takdirde yapılan çalışmaların çok bir anlamı olmayacaktır.” Kirli havanın ısınma, sanayi ve motorlu taşıtlar gibi birçok nedenle oluşabileceğine değinen Tari, havasızlıktan en fazla etkilenecek olan kişilerin hassas yapılarından dolayı astım ve alerjik rahatsızlıkları olan hastalar olduğunu söylüyor.

Temiz hava ihtiyacı duyanların yüreğini evlerden ticari işletmelere kadar hemen her alanda kullanılabilen GREEN izolesiz alüminyum flexible hava kanalları ferahlatıyor. Greenguard sertifikalı ürünlerin hava kalitesini yükselterek daha sağlıklı bir iç ortam oluşmasını sağladığını dile getiren Tari,  “alerjik ya da alerjik olamayan astımlı kişilerde herhangi bir duman solunması, tozlu ortamlarda bulunma ve bazen güçlü kokular nedeniyle astım belirtileri şiddetlenebilir. Bu nedenle ev, ofis alanlarının yanı sıra kreş, okul ve hastane gibi hassas bölgelerde de kullanılabilme standardına sahip green ürünler tercih sebebidir. “diyor.

İç ortam hava kalitesinin yetersizliğinin kısa ve uzun vadeli pek çok sağlık problemine neden olduğunu kaydeden Tari, “Eviniz, işyeriniz ve özellikle soluduğunuz hava için sağlıklı ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Bu anlamda Amerika ve Kanada dışında Greenguard sertifikasyonuna sahip ilk ve tek flexible hava kanalı üreticisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<