9.12.2016

İNŞAAT SEKTÖRÜ FAİZE DUYARLI BİR ALAN!

Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, faizlerin konut alımında önemli bir faktör olduğunu dile getirdi. Faiz indiriminin sektö
İNŞAAT SEKTÖRÜ FAİZE DUYARLI BİR ALAN!

Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, faizlerin konut alımında önemli bir faktör olduğunu dile getirdi. Faiz indiriminin sektöre nefes aldırsa da sektörün, daha fazla faiz indirimine ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Sektörün karlılığının artması ve devamı bakımından kredili satışların  şart olduğuna dikkat çeken Barış Dumankaya,  Merkez Bankası’nın bugün faiz oranlarında indirim yapmasının, önümüzdeki aylarda sektörü canlandıracağını kaydetti.

İnşaat Sektörü Seçim Sonrasını Bekliyor!

“Barış Dumankaya değerlendirmesinde”, faizleri aşağı çekecek yeni gelişmeleri beklediklerini kaydetti. Faiz politikasının inşaat sektörünü desteklemesi gerektiğine dikkat çeken Barış Dumankaya,”Konut sektöründe balon yok. Sektörde arz fazlası sorunu var. Konutta, arz talepten daha hızlı artıyor. Stokların eritilmesi için talep yaratılması lazım. Ekonomik büyümemiz istediğimiz oranlarda yükseldikçe, kişi başı milli gelir de artacak. Seçimden sonra, kişi başı milli gelirimizin artacağı bir döneme girmeyi  bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<