9.12.2016

AREMAS GAYRİMENKUL MIPIM’İ DEĞERLENDİRDİ!

Aremas Gayrimenkul Kurucusu Genel Müdürü Vedat Arslan, MIPIM’i değerlendirdi. Böylesi önemli organizasyonlara hazırlıklı gitmek gerektiğini dile getiren Arslan, böylesi fuarlarda perakende konut satı
AREMAS GAYRİMENKUL MIPIM’İ DEĞERLENDİRDİ!

Aremas Gayrimenkul Kurucusu Genel Müdürü Vedat Arslan,  “MIPIM”in gayrimenkul ve emlak yatırım organizasyonları pazarındaki durumu ve Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi  değerlendirdi. Böylesi önemli organizasyonlara  hazırlıklı gitmek gerektiğini dile getiren Arslan, böylesi fuarlarda perakende konut satışı olmadığına  dikkat çekti. Mipim’e bir çok kez katıldığını belirten Arslan; Mipim’in gayrimenkul alanındaki en önemli 2 organizasyondan birisi olduğuna vurgu  yaptı.

Fuarın, B2B networking ortamı olduğuna dikkat çeken Arslan, ”böylesi organizasyonlarda perakende konut satışı olmaz! Diğer bir önemli konu ise, önceden toplantı organizasyonu yapmayan kişiler, fuara sadece stand gezmeye gelmiş demektir. Dolayısıyla, önceden hazırlık yapılmadan katılım sağlanacak bir fuar değil. Gayrimenkul alanında dünyanın en büyük firmalarının en üst düzey yönetimleri ile doğrudan ilişki geliştirmek için en az 1 ay öncesinden başlayacak şekilde toplantı organizasyonları yapmak gerektiğini unutmamak gerekir” dedi.

Katılımcı profilini de değerlendiren Aremas Gayrimenkul Kurucu Genel Müdürü Vedat Arslan, “hukuki ve finansal danışmanlık firmaları ile mimari / teknik hizmet firmaları gibi servis sağlayıcılarının önemli bir yer tuttuğunu söyleyebiliriz. Bu yıl, fuara katılan servis sağlayıcı firma sayısı 3.000 civarında iken,  yatırımcı firma sayısı yaklaşık 2.000 adet. Ancak bunun da %25’i gayrimenkul yönetim şirketi konumunda. Yatırımcıların %90’ını Avrupa, %5’i Amerika, kalanı ise Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerinin toplamından oluşuyor. Diğer bir yoğunluğu olan Geliştirici firmalar da, katılımcı sırasında yaklaşık 1200 firma sayısıyla 3. en önemli grubu oluşturuyor. Ancak geliştirici firmaların da ağırlığının yine yaklaşık %90 ile Avrupa ülkelerinde”  olduğuna dikkat çekti.

Şehirlerin Kendini Doğru  Pazarlaması Önemli!

MIPIM 2015’e katılmamızın çok önemli bulduğunu ifade eden Arslan; “Türkiye’den katılan şehirlerin standları, bu yıl ilk defa nispeten görünür ve doğru noktalarda yer alıyor. Mipim’e bakıldığında Londra, Paris, Moskova, St.Petersburg, Münih, Köln vb. pek çok şehir kendi standları, hatta çadırları ile katılıyorlardı. Türkiye başlığı altında %90 oranında İstanbul ile katılıyorduk. Şehirlerin kendisini doğru bir şekilde pazarlaması açısından doğru buluyorum. 2013 yılında Türkiye "Onur Ülke" seçilerek hem açılış gecesinin sponsorluğunu üstlendi. Dolayısıyla, hem sunulan sponsorluk imkanı, hem fuardaki ağırlığını stand alanı ve kişi sayısı bakımından artırması Türkiye’yi otomatik olarak Mipim’in gözünde, önemli bir konuma getirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<