9.12.2016

1 LED 16 AĞAÇ KURTARIYOR

Özcan Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Demir, klasik lambalara göre daha dayanıklı olan LED sisteminin hem çevreye duyarlı olduğunu, hem de kullanılan enerjinin yüzde 95’ini ışığa çevirdiği içi
1 LED 16 AĞAÇ KURTARIYOR

LED ürünlerinin yapısında çevreye zararlı sodyum, civa ve benzeri ağır metaller ile kimyasal maddeler bulundurmadığını belirten Özcan aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Demir,  yalnızca 1 LED lamba kullanarak yılda 16 ağacı kurtarılabileceğini vurguluyor. Klasik aydınlatma ürünlerine göre daha dayanıklı ve gündüz de görülebilme özelliğine sahip olan LED’ler, yüksek ve düşük hava sıcaklıklarından, darbe ve çarpmalardan da etkilenmiyorlar. 

Voltaj  değişimlerine karşı hassasiyeti ise oldukça düşük. Ayrıca suya ve neme karşı dayanıklıdırlar. Floresan lambalarda kullanılan enerjinin yüzde 40’ı ışığa dönüşürken, bu oran LED ampullerde yüzde 95 civarında. Bu yüzden 50 watt’lık bir ampulün günlük kullanım süresi 6 saat olarak alındığında kullanım ömrü 2000 saat olurken, 50.000 saatten uzun kullanıma sahip LED lambalarını günde ortalama 8 saat kullandığınızda lambanın kullanım ömrü de 17 yıl olarak hesaplanıyor.

Led ürünlerden yararlanabilmek için ürünün kalitesinin önemli olduğuna işaret eden Yaşar Demir;” Aldığınız ürünün menşeini, Avrupa standartlarına uygunluğunu, üreticisi ve tasarımcısı konusunda araştırma yaparak ve mümkünse farklı yerlerden bilgi aldıktan sonra tercihinizi yapabileceğinizi söylüyor.

Yorumlar (0)

Bir Yorum Yazın

<